Vadercoaching

“Door mijn eigen vader weet ik hoe belangrijk vaders zijn in het leven van opgroeiende kinderen”

In mijn coachingspraktijk It Foartou merk ik dat vaders vaak een beetje onzichtbaar lijken. Ze zijn er wel, maar denken zelf soms dat hun rol van ondergeschikte waarde is. Ze laten met de beste bedoelingen het contact met de kinderen maar over aan hun partner. “Zij heeft daar haar eigen ideeën over,” zeggen de vaders dan. Maar ik weet uit eigen ervaring dat de rol van vaders juist heel belangrijk kan zijn. Mijn vader liet nooit blijken dat hij zag wat ik allemaal uitspookte. Maar aan anderen bleek hij te vertellen dat hij trots op me was. Dat maakte me onzeker en ook in relaties met mannen wist ik werkelijk niet wat ik waard was.

Vlucht in werk of hobby

Ik ben ervan overtuigd dat een betrokken en actieve vader voor zowel meiden als jongens een geweldige steun is bij hun ontwikkeling.

Maar hoe neem je je verantwoordelijkheid en je rol als vader op je, als je dat niet gewend bent? Of als je partner je daar niet enthousiast voor uitnodigt?
Veel vaders voelen zich niet gehoord en vluchten in hun werk of hobby. Dat is voor henzelf en voor de kinderen een gemis. Je weet niet half hoe leuk het kan zijn om echt vader te zijn! En reken maar dat je zoon of dochter zich gemakkelijker kan ‘manifesteren’ in de wereld als er een man achter hem of haar staat.

Voor vaders is It Foartou een aangename plek om eens rustig te onderzoeken welk vaderschap bij je past, hoe je je kind zelf wilt ondersteunen en hoe de rolverdeling tussen jou en je partner beter kan verlopen.

Neem contact op met It Foartou voor een kennismakingsgesprek met Boukje Nienke Abma of met Frank Extra.