Over Boukje Nienke Abma

Over Boukje Nienke Abma, kindercoach

 “Dat kan anders!”

Ik kom uit een nogal bijzonder en groot gezin. Een vader (ADHD) die vaak afwezig was, een zus met PDD-NOS en altijd heel veel mensen over de vloer die even op verhaal moesten komen. Mijn vader nam jongeren mee naar buiten, de frisse lucht in en liet ze al klussend vertellen wat ze kwijt wilden. Mijn moeder luisterde thuis met een warm hart naar iedereen. Ik lag dan onder de tafel en luisterde heel stilletjes mee. Zo werd luisteren en meeleven me met de paplepel ingegoten.

Op de basisschool voelde ik me juist niet gehoord of gezien en zelfs minderwaardig omdat ik vanwege mijn lage concentratieboog meer tijd nodig had om mijn werk af te krijgen. Bovendien ben ik Hooggevoelig en heb ik pas 10 jaar geleden de diagnose ADD gekregen. Mijn schoolloopbaan was mede daardoor een ware worsteling voor mij. Wat voelde ik mij  vaak eenzaam. Er ging zoveel energie verloren om mijzelf op de rit te houden.
Op mijn 17e moet ik gedacht hebben: “Dat kan anders!” En met die overtuiging ging ik het onderwijs in.

Kinderen en hun ouders coachen

Mijn eerste baan was in de Amsterdamse Pijp waar veel kinderen zaten die extra aandacht nodig hebben. Omdat ze zich door mij gehoord een gezien voelden, ging het rekenen en taalgedeelte ook beter. Maar ik merkte al snel dat de dochters en zonen niet de enige waren die zich beter voelden bij belangstelling.
Vaders die ‘net terugkwamen van vakantie’ (anders gezegd: uit de gevangenis vrijgelaten) konden bij mij hun ei kwijt, omdat het mij oprecht interesseerde hoe ze in de bak terecht waren gekomen. Gewoon wat aandacht was heel belangrijk voor hen: mensen liepen soms met een boog om ze heen. Zonder dat ik het mij bewust was, coachte ik kinderen en hun ouders door te doen waar ik goed in ben: luisteren en vragen stellen.

Werkwijzen en inzichten

Intussen verrijkte ik mijn kennis en inzicht met studies en cursussen. Zo kon ik steeds meer inzichten en werkwijzen toevoegen aan mijn manier van werken: NLP, Karakterstructuren, Narratieve Therapie, Systemisch werk, Present Child, Karakterstijlen, Talentenpaspoort, ontstressen, meditatieoefeningen en Geboorte in Kaart. Al die handige gereedschappen maakten het steeds leuker en effectiever om met jonge mensen te werken.

Coach voor Hoog Sensitieve kinderen

Als leerkracht had ik niet voldoende tijd om daar echt mee aan de slag te gaan. Vandaar dat ik in juni 2017 het roer volledig heb omgegooid en nu fulltime (kinder)coach ben. Nu begeleid ik bij het Foartou graag piekerende, eenzame, stille en hoog sensitieve kinderen en jongeren in de leeftijd van 9 tot 18 jaar.

Aan mezelf heb ik heel wat jaren gesleuteld om mij zelfverzekerder en gelukkig te voelen. Jonge mensen gun ik het van harte om hier eerder mee te beginnen. Daarom ondersteun ik hen en hun ouders graag in dit proces. Ieder gezinslid komt daarbij tot z’n recht.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

It Foartou
Average rating:  
 7 reviews
 by S.

Lieve Boukje Nienke,

Superbedankt voor al je lieve zorgen, begeleiding, inzet en adviezen voor onze dochter W. We zijn superblij met jou. Daarom een aardigheidje voor jou als afsluiting van dit mooie jaar wat zoveel vertrouwen ook weer geeft voor het nieuwe jaar.

 by L.

Wat ik vooral erg fijn vond, was het karakterkompas wat er aan de start van de begeleiding is gemaakt door R. bij It Foartou.

Vanuit dat karakterkompas begrijp ik R. veel beter. Ik kan eigenschappen waaraan ik mij stoorde, los zien van mijzelf en door een fijne en duidelijke uitleg van Frank en Boukje Nienke beter begrijpen. Het heeft mij echt duidelijke handvatten gegeven, waarmee ik R. beter kan begeleiden.

Wat betreft N., ik merk aan N. dat ze het heel fijn vind om naar Boukje Nienke te gaan, ze vraagt er ook zelf om wanneer ze weer mag.

Ik kan aan haar merken dat ze zichzelf gezien voelt, en dat ze steeds meer op de voorgrond durft te treden thuis door haar grenzen steeds iets duidelijker aan te geven, maar ook door steeds vaker, al dan nog voorzichtig haar behoeftes aan te geven. Het is heel mooi om haar zo te zien ontwikkelen.

Ik ben dus heel erg blij met It Foartou, ze helpen niet alleen de kinderen maar geven mij ook het vertrouwen dat wat ik doe, goed is. En als ik ergens tegenaan loop dan is er altijd ruimte voor contact waardoor ik ook echt het gevoel heb dat ze ons echt ondersteunen waar dat nodig is.

 by Yvette Hooites Meursing

It Foartou levert hoge kwaliteit, integriteit en professionaliteit. Het wordt geleid door Boukje Nienke Abma, die met haar verfrissende persoonlijkheid en langdurige ervaring met kinderen en ouders, werkelijk het kind weer naar zijn of haar oorspronkelijke natuur terugbrengt. Zij levert bewezen resultaten. Ik beveel deze eerlijke, directe, energieke en verantwoordelijke vrouw van harte aan voor een ieder die met haar of zijn kind resultaten wil bereiken. Drs. Yvette Hooites Meursing, karakterexpert en lichaamsgeorienteerd psychotherapeut

 by GB

Dit jaar heb ik via it Foartou een Karakter-Kompas gehad...

Wat kan Boukje Nienke goed luisteren en wat kan ze met weinig woorden de juiste conclusie trekken. Zonder oordeel kan zij je vanuit een heel andere hoek laten zien waarom we zijn zoals we zijn. Heel interessante en waardevolle gesprekken hebben we gehad.


Wat waanzinnig interessant om je eigen karakter en bijbehorend gedrag onder de loep te nemen èn te begrijpen. Wat een verdieping en verbreding van eigen handelen en kunnen. Het heeft mij handvaten en inzicht gegeven om lastige situaties te kunnen overzien en hier mee om te gaan. En inzicht hoe elk karakter type reageert, ook de verschillende karakterlagen in onszelf.

Er is beweging gekomen in mijn leven, in de positieve zin. Het inzicht na het karakterkompas is niet in 1 dag merkbaar, maar de dingen die nu op mijn pad komen benader ik anders. Het voelt anders, veel ruimer.

Dat heeft ook absoluut invloed op mijn relatie gehad en dat door 1 enkele opmerking van Boukje Nienke wat mijn denken zo heeft verruimd en waaruit inmiddels hele bijzondere momenten zijn ontstaan.

Een afspraak en een karakterscan bij it Foartou is dus een aanrader voor iedereen. Het geeft je voor de rest van je leven veel vreugd!!
Doen....!!!!

GB 36 jaar

 by Miga R

Ik weet niet precies hoe Boukje Nienke werkt bij It Foartou, maar mijn zoon is veel minder bang. Hij raakt niet meer in paniek als ik nog even niet thuis ben. Boukje Nienke neemt ook ruim de tijd voor mij als moeder. Geeft me heldere en duidelijke handvatten. Zelf heb ik er ook iets aan. Super! Bovendien werkt ze adequaat en zonder lange wachtlijsten. Miga

 by Tim

Bij It Foartou is het altijd leuk! Boukje Nienke helpt mij heel goed mijn boosheid in de hand te houden. Ze leert mij dat ik de baas ben en niet mijn 'Agressiemonster' ! We gaan er heel vaak op uit, lekker in de natuur, want ik houd van dieren. Boukje Nienke is leuk en grappig bovendien! Tim, 9 jaar

 by Riemer

Boukje Nienke luistert heel goed. Ik voelde me serieus genomen. Ze leerde mij veel over mezelf. Ik voel me zelfverzekerd en op school gaat het veel beter. Riemer 11 jaar.