Over Boukje Nienke Abma

Over Boukje Nienke Abma, kindercoach

“Ontdekken hoe je het leven leuk kunt gaan vinden”

Als kindercoach in Sneek ben ik er voor kinderen die worstelen met zichzelf en met de wereld om hen heen. Dat heeft veel te maken met mijn eigen verhaal. Als kind was ik het liefste onzichtbaar. Het kostte me jaren om zelfverzekerder te worden en om te leren welke kwaliteiten ik eigenlijk heb – en hoe ik ze kan gebruiken om mezelf en andere mensen blijer te maken. Ik gun het alle kinderen om ook te zien waar hun talenten, mogelijkheden en kansen liggen. Daarom ging ik het onderwijs in.

Onderwijs

Mijn carrière als leerkracht begon in 1996 in de Amsterdamse Pijp waar ik in contact kwam met kinderen die net even iets extra’s nodig hadden. Daar merkte ik dat mijn intuïtieve wijze van kijken naar kinderen, mijn enthousiasme en empatisch vermogen een helend effect heeft op kinderen en jongeren.

Karakterstijlen

Dit ontwikkelde ik verder door naast mijn werk opleidingen als NLP, systemisch werken, opstellingswerk, karakterstructuren en bewustzijnscursussen te volgen. In oktober 2015 werd ik gecertificeerd kindercoach. Ik specialiseerde me in het werken met Karakterstijlen, een techniek gebaseerd op de invloedrijke werken van Alexander Lowen, waarbij je niet alleen snel ziet hoe een kind in elkaar zit, maar ook waar de bijzondere talenten zitten en hoe je die tevoorschijn haalt.

Kindercoach voor hoogsensitieve kinderen

Als leerkracht had ik niet voldoende tijd om daar écht mee aan de slag te gaan. Vandaar dat ik het roer heb omgegooid en nu fulltime Kindercoach ben. Nu begeleid ik bij It Foartou graag stille, piekerende, verlegen of onzekere kinderen in de leeftijd van 7-15 jaar, om ze te helpen ontdekken wie ze werkelijk zijn en hoe ze het leven leuk kunnen gaan vinden. Net zoals ik dat zelf heb gedaan.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

It Foartou
Average rating:  
 5 reviews
by Yvette Hooites Meursing on It Foartou

It Foartou levert hoge kwaliteit, integriteit en professionaliteit. Het wordt geleid door Boukje Nienke Abma, die met haar verfrissende persoonlijkheid en langdurige ervaring met kinderen en ouders, werkelijk het kind weer naar zijn of haar oorspronkelijke natuur terugbrengt. Zij levert bewezen resultaten. Ik beveel deze eerlijke, directe, energieke en verantwoordelijke vrouw van harte aan voor een ieder die met haar of zijn kind resultaten wil bereiken. Drs. Yvette Hooites Meursing, karakterexpert en lichaamsgeorienteerd psychotherapeut

by GB on It Foartou

Dit jaar heb ik via it Foartou een Karakter-Kompas gehad...

Wat kan Boukje Nienke goed luisteren en wat kan ze met weinig woorden de juiste conclusie trekken. Zonder oordeel kan zij je vanuit een heel andere hoek laten zien waarom we zijn zoals we zijn. Heel interessante en waardevolle gesprekken hebben we gehad.Wat waanzinnig interessant om je eigen karakter en bijbehorend gedrag onder de loep te nemen èn te begrijpen. Wat een verdieping en verbreding van eigen handelen en kunnen. Het heeft mij handvaten en inzicht gegeven om lastige situaties te kunnen overzien en hier mee om te gaan. En inzicht hoe elk karakter type reageert, ook de verschillende karakterlagen in onszelf.

Er is beweging gekomen in mijn leven, in de positieve zin. Het inzicht na het karakterkompas is niet in 1 dag merkbaar, maar de dingen die nu op mijn pad komen benader ik anders. Het voelt anders, veel ruimer.

Dat heeft ook absoluut invloed op mijn relatie gehad en dat door 1 enkele opmerking van Boukje Nienke wat mijn denken zo heeft verruimd en waaruit inmiddels hele bijzondere momenten zijn ontstaan.

Een afspraak en een karakterscan bij it Foartou is dus een aanrader voor iedereen. Het geeft je voor de rest van je leven veel vreugd!!
Doen....!!!!

GB 36 jaar

by Miga R on It Foartou

Ik weet niet precies hoe Boukje Nienke werkt bij It Foartou, maar mijn zoon is veel minder bang. Hij raakt niet meer in paniek als ik nog even niet thuis ben. Boukje Nienke neemt ook ruim de tijd voor mij als moeder. Geeft me heldere en duidelijke handvatten. Zelf heb ik er ook iets aan. Super! Bovendien werkt ze adequaat en zonder lange wachtlijsten. Miga

by Tim on It Foartou

Bij It Foartou is het altijd leuk! Boukje Nienke helpt mij heel goed mijn boosheid in de hand te houden. Ze leert mij dat ik de baas ben en niet mijn 'Agressiemonster' ! We gaan er heel vaak op uit, lekker in de natuur, want ik houd van dieren. Boukje Nienke is leuk en grappig bovendien! Tim, 9 jaar

by Riemer on It Foartou

Boukje Nienke luistert heel goed. Ik voelde me serieus genomen. Ze leerde mij veel over mezelf. Ik voel me zelfverzekerd en op school gaat het veel beter. Riemer 11 jaar.