Kindertolk

Kindertolk (present Child)

“Jouw dochter wil niets liever dan dat jij goed in je vel zit en gelukkig bent!”

Wat gaf deze opmerking van Boukje Nienke mij veel ruimte in mijzelf.

Mijn dertien jarige jongedame had mij al een aantal jaren regelmatig het vuur na aan de schenen gelegd. En in mijn rol als moeder voelde ik mij af en toe knap onzeker, gefrustreerd en bij tijden soms zelfs waardeloos.

Juist in het ongewenste gedrag dat zij liet zien, zat een boodschap verpakt voor mij.

Mijn dochter liet mij zien dat ik moest staan voor mezelf, mijn grenzen aan mocht geven en mijn potentieel mocht gaan opdiepen en benutten.

Het werd tijd dat ik mezelf op waarde ging schatten.

Sinds ik in staat ben te begrijpen wat het gedrag van mijn dochter mij te vertellen heeft, ben ik anders gaan kijken naar wat zij doet en zegt en zitten wij beiden een stuk beter in ons vel.

Mijn grenzen leer ik steeds beter aangeven en ik neem veel vaker de tijd om te genieten van niks doen! Ook kon ik stoppen met mezelf klein houden en onzichtbaar maken. Ik ben zelfs aan het uitkijken naar een andere functie binnen het bedrijf waar ik werk.

Wat ben ik dankbaar dat ik deze reis in mezelf, door de ogen van mijn eigen kind heb gemaakt.

Present Child

Het is ongelooflijk dat deze ‘what to do’ codes zo mooi verpakt zitten in wat kinderen doen, zeggen en hoe ze kijken naar jou als ouder. Ze spiegelen jou door bepaald gedrag te laten zien. Magie zit in kleine dingen en juist de liefde van kinderen voor hun ouders is magisch.

Wanneer kindertolken?

Als je werkelijk geraakt wordt, met de handen in het haar zit en het even niet meer weet, dan kan ik je met de PresentChild® methode helpen. De PresentChild® methode gaat ervan uit dat het gedrag dat een kind laat zien, een onbewuste boodschap is aan jou als ouder(s). Je kind spiegelt jou met zijn of haar gedrag.

Hoe werkt het?

Nadat je een intake hebt ingepland met mij kom ik langs bij jullie thuis. Een intake kan ik voor de vader en de moeder apart inplannen. Tijdens de intake luister ik naar jouw verhaal over je kind. Wat raakt jou zo in het gedrag, wat doet het met je, enz…. Daarbij stel ik vragen en schrijf jouw verhaal zo zorgvuldig en precies mogelijk op.

Jij mag letterlijk op verhaal komen en bereikt door het praten en praten (serieus ongelimiteerd!!) steeds een diepere laag in jezelf. Als jouw verhaal compleet is opgetekend door mij, dan maken we een afspraak voor de terugkoppeling. In de tussenliggende weken diep ik uit jouw persoonlijke versie de parels en de verpakte boodschappen op van je kind. De vertaalde zinnen leg ik je voor tijdens de terugkoppeling en zo kijken we samen waar de verstopte of onbewuste kwaliteiten zitten en hoe we die weer tevoorschijn kunnen halen.

Uit de praktijk

Een moeder  kwam bij mij omdat haar veertien jarige zoon sociaal onhandig gedrag liet zien en thuis vaak verdrietig was na school. Hij werd gepest en geslagen door klasgenoten als hij ‘weer eens heel onhandig zijn mening ergens over had gegeven’.

Tijdens een terugkoppeling zoomde ik in over de zinnen waar de woorden ‘geslagen’ en ‘mening’ in naar voren kwamen. Als reactie op meerdere stukjes uit haar verhaal vertelde de moeder mij dat ze als meisje heel levendig en praterig was, een heuse kletskous. Omdat ze vaak haar mening gaf werd ze door haar vader als ‘eigenwijs’ bestempeld. Als driejarige zette haar vader haar regelmatig met tafelstoel en al op de gang.

In de loop van haar leven leerde ze dus dat haar mening geven strafbaar is. Ze hield die dus altijd voor zich op haar werk en met name richting haar leidinggevende, in relaties en bij vriendinnen op feestjes.

Samen bespraken we wat eigenwijs inhoudt. Nadat ik de deur uit was wist moeder dat ze haar leven op haar eigen-wijze mocht gaan leven en dat ze wel degelijk haar menig mocht geven. Haar onbewuste (verstopte) kwaliteiten zijn weer in het licht gekomen. Inmiddels zet ze haar potentieel in, heeft ze een andere functie waarbij ze haar kwaliteiten, observaties en verbale kwaliteiten heel goed kan inzetten en is ze minder ‘bang’ voor autoriteit. En ja, als je dan ineens aan het hoofd staat van een onderneming, dan is het besluiten en handelen vanuit je Eigen-wijze erg belangrijk.

Haar zoon doet het geweldig, is nog steeds van mening dat je je mening mag geven en moeders kan daar nu natuurlijk een stuk ontspannener mee omgaan.