Kindercoaching

It Foartou Kindercoaching

“Je kind gaat zichzelf en het leven weer leuk vinden”

Sommige kinderen lijden in stilte. Het zijn kinderen die worstelen met zichzelf, onzeker zijn en last hebben van verwachtingen die aan hen gesteld worden en weinig zelfvertrouwen hebben. Aan de buitenkant is dat allemaal vaak niet te zien. Ze zijn heel goed in staat te doen alsof het goed met ze gaat en ze willen niemand tot last zijn. Ze hebben ondersteuning nodig, maar wijzen die tegelijkertijd af.

Depressie of eetstoornis

Het kan zijn dat je kind heel levendig overkomt en toch van binnen ongelukkig is. Door veel gepieker, de angst voor mislukkingen, een laag zelfbeeld en grote onzekerheid kunnen ze zich op school vaak moeilijk concentreren. Ze missen daardoor instructies en weten niet hoe ze een taak moeten uitvoeren. Het zijn gevoelige kinderen die veel voor een ander willen doen en zich gemakkelijk aanpassen. Daardoor drijven ze steeds verder van zichzelf af. Ze kunnen in de puberteit een depressie of eetstoornis ontwikkelen.

Driftbui of terugtrekken

Omdat veel kinderen zich moeilijk uiten, is het voor jou als ouder lastig om erachter te komen wat er nou eigenlijk aan de hand is. Je hebt het gevoel dat er iets mis is, maar je kunt de vinger er niet op leggen. Misschien zijn er momenten waarop je merkt dat je kind ongelukkig is. Dan is er opeens een driftbui, een uitbarsting. Of je kind trekt zich juist terug op zijn of haar eigen slaapkamer. Dat zijn de momenten dat de interne spanning te groot wordt voor hen.

Meer zelfvertrouwen

Kindercoaching bij It Foartou helpt weggedobberde kinderen om weer terug aan wal te komen. Met intensieve begeleiding begrijpen ze zichzelf beter en vinden ze hun eigenwaarde terug. Ze leren goed voor zichzelf te zorgen en effectief om te gaan met valkuilen en kwaliteiten. Bovendien hebben ze meer zelfvertrouwen waardoor ze gemakkelijker vrienden en vriendinnen maken. Ze gaan zichzelf en het leven weer leuk vinden.