Facebook

Hier staan de meest recente berichten van de FaceBook-pagina van “It Foartou“.

4 weeks ago

It Foartou

Afgelopen week kreeg ik als bedankje voor een succesvol afgesloten traject een ‘Kletspotje’.
‘Om bij de wifi weg te blijven!’, riep de moeder van het meisje mij na.

‘s Avonds pakte ik het eerste kaartje eruit, ‘Omschrijf jezelf in 3 woorden’, stond erop.

In eerste instantie dacht ik, ‘dat moet lukken’, maar zo zeg, dat viel tegen! Als hoogsensitief persoon kan ik heel goed ‘Out of the box’ denken, maar dat zijn er al 4.

Over de Foartou-deelnemers kan ik zo 3 woorden die hen omschrijven opnoemen. Het klopt altijd, want ja, dat gaat me nou eenmaal gemakkelijk af 😉.

In combinatie met mijn fantasierijke kant, kan ik ontzettend veel bereiken met de deelnemers van It Foartou, en dat is al een hele zin! Dit alles zat ik te bedenken tijdens mijn dagelijkse mijmermomentje.

Mijmeren doe ik graag en op de gekste plekken. Mijn favoplek is het toilet.

Terwijl ik daar zat, herinnerde ik mij dat er ooit iemand in mijn leven was die tegen mij zei: ”Boukje Nienke, jij bent véél te lief voor deze wereld, jij komt er niet, omdat de keiharde maatschappij jou verzwelgt. Ongeveer 15 jaar na dato kwam die opmerking weer binnen.

Tegelijkertijd (wat je kun je het druk hebben op het toilet) bedacht ik mij dat het niet klopt. Het woordje ‘te’ mag weg!

Immers, als alleen-gaande moeder met twee opgroeiende kinderen, gaf ik bijna twee jaar geleden mijn vaste baan op om mij volledig te kunnen richten op It Foartou. Dat was me niet gelukt als ik ‘te lief’ zou zijn geweest. Voor die actie had ik LEF nodig. Het eerste woord is wel helder nu. LIEF.

Het tweede is logischerwijs LEF.

Terwijl ik dit schrijf voel ik een nieuwe mijmersessie opkomen.

Neigend naar het woord SCHERP als 3e, vraag ik mij af wie van jullie heel gemakkelijk 3 woorden kan opnoemen die jou omschrijven.

Een fijn en wifi-loos weekend allemaal!
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

It Foartou

Een goed (december) gevoel.

De Foartou-deelnemers leg ik, bij het begin van een afspraak meestal de volgende vraag voor:
”Heb je de afgelopen tijd nog iets meegemaakt dat je een goed gevoel gaf? Het hoeft maar klein te zijn, maar iets waar je blij van werd.”
Zelf start ik vaak met een voorbeeld van mijzelf om deelnemers te inspireren.
Omdat ik erin geloof dat als je als uitgangspunt een positieve ervaring neemt, je dit makkelijk opslaat op je harde schijf.
Alles wat je aandacht geeft groeit, dus een positieve ervaring ook.
Normaal zou ik dergelijke zaken nooit op FB zetten, maar dit voorbeeld van mijzelf is het delen waard.
Afgelopen zaterdag ging ik de stad in om wat ditjes en datjes aan te schaffen voor, je weet wel iets met 5 december.
Omdat ik niet van drukte houd, liep ik al vroeg door de winkelstraat.
Met een tasje in de rechterhand en een grote tas over mijn schouder liep ik als laatste nog vlug even naar ‘Boekenvoordeel’ in Sneek.
Na het afrekenen vergat ik in de gauwigheid het tasje dat ik voor me op de grond had gezet mee te nemen! Zo’n tasje dat je krijgt als je iets koopt in de cosmeticawinkel waar Boeddha een grote rol speelt😊
Helaas kwam ik er rond 17.00 pas achter dat ik mijn tasje thuis nergens kon vinden en besefte al snel dat deze mogelijk nog op de grond stond voor de kassa bij Boekenvoordeel.
Kak! Balen zeg! Mijn eerste idee was bellen, maar de zaak was al gesloten.
Wat een geluk dat het de zondag erna koopzondag was.
Om 13.30 ,weer was het érg druk in de stad en moest ik langer opzoek naar een parkeerplekje, was ik terug bij de 'Boekenvoordeel'.
Uiteraard hoopte ik dat het tasje er nog zou staan, maar achtte de kans aanzienlijk dat dit niet het geval zou zijn. Immers, talloze klanten zouden er tegenaan hebben kunnen schoppen of nog erger meenemen. Superblij was ik dat de kassamedewerker mij, nadat ze me eerst aan een kort verhoor had onderworpen over kleur, merk en inhoud mijn tasje kon overhandigen!
De rest van de dag hield ik er een zeer goed decembergevoel aan over.
De mensheid is nog te vertrouwen!
Fijne Feestdagen!
... See MoreSee Less

View on Facebook

10 months ago

It Foartou
View on Facebook

10 months ago

It Foartou

“Ik ben anders……”
Je probeert als karaktercoach altijd met een bepaalde bril naar kinderen te kijken: een bril die oordelen en etiketjes wegfiltert, een bril die je laat zien wat de werkelijke behoeftes zijn, los van wat “iedereen”daarvan vindt.
Afgelopen week ging ik op stap met 3 Foartou-deelnemers. Het centrale thema in deze groep is “verbinding”. Als je geen hordes vriendjes en vriendinnetjes hebt moet er wel iets mis zijn met je. Een van de jongens verklaarde dat als: ”Ik ben anders….”
Na de eerste kennismaking (de 3 kenden elkaar niet) heb ik ze vooral samen gezien. Niemand hing erbij, niemand speelde de baas en alle drie hadden ze hun eigen positieve inbreng in dit groepje. Volgens mij zijn ze alle drie "anders", maar net als bij een puzzel paste het perfect. Zonder moeite was het thema verbinding geen thema. Ik denk dat deze drie verbinding aangaan zonder verwachtingen of vooroordelen. Mooi om te zien en ook gewoon een mooi voorbeeld. Van de ouders hoorde ik dat ze het nog dagenlang over dit uitstapje hadden en hoe leuk en relaxed het was. Binnenkort weer en misschien doen we dan wel iets heel anders........
... See MoreSee Less

View on Facebook