Activiteiten

Jongenscoaching, voor en door jongens, dat is actief bezig zijn, praten/kletsen vanuit die actie (en dat kan ook best heeeeel actief dobberen zijn), bewegen, voelen dat jij jouw richting kunt bepalen. Vandaag (eind september 2020) zelfs heel letterlijk, zittend in een kajak. Laat je je met de stroom meevoeren of ga je er tegenin? Blijf je boven water of ga je kopje onder? Blijf je roerloos liggen of ga je naar dat punt in de verte? Keuzes die jij zelf mag maken! Ondanks de motregen was het een mooie en gave ervaring. Onze kajaks liggen ook klaar voor jou als je dat stoere gevoel van baas-in-eigen-boot wil ervaren. Wat houdt je tegen??

Op een mooie zomerdag gingen we met 4 meiden naar De Potten in Sneek voor een middag waterskiën. Het gezamenlijke thema was “zelfvertrouwen”. In de loop van de middag werd dat thema steeds minder een thema: de dames hadden veel lol met elkaar, vielen niet meer na een paar meter om, maar maakten een of meer rondjes af. Nieuwe talenten werden ontdekt, vriendschappen gesmeed en iedereen ging naar huis met mooie verhalen.

We gaan er graag op uit met onze deelnemers. In de interactie leer je iemand nog beter kennen. Hoe gaan de kinderen met elkaar om? Welke rol nemen ze aan? Doet iemand in een groep anders dan in ’n een-op-een situatie?

Ook deze dag met 3 kinderen leverde nieuwe inzichten en mooie verhalen op. Ze kenden elkaar nog niet, maar daar was na 10 minuten niks meer van te merken.

In kleine groepjes actief zijn, lekker naar buiten, vraagt wat flexibiliteit van iedereen. Het is een mooie oefening in omgaan met ons en elkaar.